<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Vill du jobba med energisystemfrågor?

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Location Sweden - Europe
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Deadline 22/01/2014
Company Name Energimyndigheten
Contact Name
Website Further Details / Applications
Energimyndigheten logo
Also Listing:
Description

Enheten för policyanalys utgör myndighetens baskompetens för frågor om åtgärder och styrmedel inom energi- och klimatområdet. Enhetens arbetsuppgifter rör huvudsakligen utveckling och översyn av styrmedel, konsekvensutredningar, uppföljning och utvärderingar. Enheten ansvarar för all forskningsfinansieringen på analysavdelningen och arbetar aktivt med att integrera systemforskning på myndigheten. Enheten består av 11 personer.

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med en kollega kommer du bl. a. att ansvara för handläggning av ansökningar till forskningsprogrammet Allmänna Energisystemstudier och andra forskningsprogram. Arbetet innehåller stora inslag av samarbete inom och utom myndigheten, med universitet och högskolor, och andra forskningsfinansiärer. Du ska delta i myndighetens samverkan om energisystemforskning. Tjänsten är på Analysavdelningen, där integration av forskning som myndigheten finansierar, sker i utredningsverksamheten. Du kommer därför att bidra till utredningsverksamheten genom både genom kunskapsöverföring om de projekt som genomförs, samt genom seminarieverksamheten. Inslag av utredningsarbete kan förekomma i tjänsten.

Din profil

Du har en tvärvetenskaplig eller samhällsvetenskaplig bakgrund. Du bör ha forskarutbildning, gärna vara disputerad. Det är meriterande med erfarenhet av energiområdet. Du ska vara skicklig på att kommunicera i tal och skrift. Du bör ha flera års arbetslivserfarenhet (doktorandtid räknas). Du bör vara road av informations- och kommunikationsaktiviteter, såsom att anordna programkonferenser, seminarier med mera. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Placeringsort är Eskilstuna. Energimyndigheten tillämpar sex månaders provaanställning.  Vi tillämpar mobilt arbete som är en vidareutveckling av distansarbete.

Om du skickar din ansökan på annat sätt än genom vårt enkla ansökningsformulär nedan - märk då din ansökan med diarienr 2013-8149 senast den 22 januari 2014.

Kontakt

Klaus Hammes, Enhetschef, 016-544 2114

Fackliga kontaktpersoner

Jennica Broman, SACO-S, 016- 016-544 21 75 
Lennart Lind, ST, 016-544 22 32

Add to My Account
<< Back