<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Vervangend Persvoorlichter (0,4 fte)

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Location Netherlands - Europe
Type Temporary / Contract / Seasonal
Status Full Time
Level Mid Level
Company Name Milieudefensie - Friends of the Earth Netherlands
Contact Name
Website Further Details / Applications
Milieudefensie - Friends of the Earth Netherlands logo
Directory Entry :
Also Listing:
Description

een vervangend persvoorlichter (0,4 fte)

-in eerste instantie voor een periode van ongeveer vier maanden-

Je belangrijkste opdracht als persvoorlichter is er voor te zorgen dat Milieudefensie en haar campagnes zichtbaar worden. Jij bent de schakel tussen de organisatie en de media. Samen met je collega-persvoorlichters zet je nieuws uit en signaleer je kansen in de buitenwereld om op in te haken.

Taken: Je voert de mediaplannen uit voor projecten van het team Internationaal, waarbij je meedraait in de projectteams. Afstemmen van het perswerk met je collega's, onderhouden van contacten met de media en het schrijven, redigeren en versturen van persberichten en opiniestukken beslaan het grootste deel van je werktijd. Daarnaast spring je waar nodig bij in overige campagnes van Milieudefensie en vervul je algemene taken binnen het team persvoorlichting. Je volgt actief het milieunieuws en spot kansen om op in te haken.

Je bent: resultaatgericht, toont betrokkenheid en initiatief, bent collegiaal én zelfstandig. Netwerken zit je in het bloed, en je analytisch niveau is bovengemiddeld. Prioriteiten stellen kun je als de beste, en gedane zaken laat je los. Je flexibele instelling maakt dat je snel kunt schakelen tussen onderwerpen en niveaus.

Functie-eisen: je hebt ervaring als persvoorlichter, journalist of iets vergelijkbaars. Politieke processen en maatschappelijke verhoudingen zijn voor jou bekend terrein. Je drukt je helder uit in woord en geschrift. Elke tekst zet jij naar je hand. Tot slot ben je bereid om ook buiten kantooruren te werken.

Wij bieden: een dynamische baan bij een hardwerkend en betrokken team. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van ongeveer 4 maanden, tot mei 2013. Milieudefensie is nadrukkelijk op zoek naar een persvoorlichter die per direct beschikbaar is. Het salaris ligt, afhankelijk van je kennis en ervaring tussen € 2.494,- en € 3.351,- bruto per maand bij een volledig dienstverband. Werkdagen in overleg te verdelen, maar in ieder geval op vrijdag.

Meer informatie (tijdens kantooruren) bij: persvoorlichter Marlijn Dingshoff (06) 29593872. Reacties ontvangen wij graag uiterlijk dinsdag 12 februari 2013 via solliciteren@milieudefensie.nl, t.a.v. Melissa Clark, P&O adviseur, o.v.v. 'vacature tijdelijke persvoorlichter'.

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 19 februari, de tweede gesprekken op donderdag 21 februari.

 

Add to My Account
<< Back