<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Stipendiat i Paleoklimatologi/Paleoseanografi

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Hydrology, Hydrogeology, Water Resources
Location Norway - Europe
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Deadline 01/03/2013
Company Name Bjerknes Centre for Climate Research
Contact Name
Website Further Details / Applications
Bjerknes Centre for Climate Research logo
Also Listing:
Description
Ved Uni Klima er det en ledig stilling som stipendiat i paleoklimatologi/paleoseanografi for en periode på 3 år. Uni Klima er en avdeling i Uni Research AS og partner i Bjerknessenteret for klimaforskning (BCCR), et samarbeid mellom Uni Research, Universitetet i Bergen, Havforskningsinstituttet og Nansensenteret for miljø og fjernmåling.
Vi søker etter en sterkt motivert person som gjennom et PhD studium skal arbeide med å kartlegge hvordan forholdene var i de nordiske hav i Pliosen. Arbeidet vil inkludere bruken av en rekke forskjellige metoder for å rekonstruere temperatur, stratifisering, havsirkulasjon og ventilasjon. Hovedfokus for stipendiatstillingen vil være knyttet til analyse og tolkning av biomarkører (organisk geokjemi) data, men det er også aktuelt å arbeide med analyse og tolkning av stabile isotoper (oksygen og karbon), Mg/Ca og foraminiferer. Stipendiatstillingen er knyttet til prosjektet OCCP (Ocean Controls on high-latitude Climate sensitivity – a Pliocene case study). OCCP adresserer betydningen av de nordiske hav for de klimatiske forholdene på høye nordlige breddegrader under Pliosen, en periode med globalt varmere klima enn i dag, gjennom et integrert data og modell studie. Stipendiaten vil bli oppfordret til tverrfaglig diskusjon og samarbeid gjennom studiet.

Søkere må ha oppnådd norsk mastergrad i paleoklimatologi, paleoceanografi, maringeologi, maringeokjemi eller tilsvarende fagområder, ha tilsvarende utenlandsk utdanning, eller ha levert masteroppgaven sin til vurdering innen søknadsfristen er ute. Det er en forutsetning at avhandlingen er godkjent før ansettelse kan skje.

Erfaring med organisk geokjemisk analyse av sedimenter er ønskelig, men full opptrening vil bli gitt. Det vil også være en fordel med erfaring i sporstoff (Mg/Ca) og/eller stabil isotop geokjemi, kunnskap om foraminiferer, og erfaring fra multi-proxi studier. Personen vi søker kommer til å jobbe i et aktivt tverrfaglig og internasjonalt forskningsmiljø, og må ha gode samarbeidsegenskaper. Gode engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig, og et ønske om internasjonalt samarbeid er essensielt. Et lengre utenlandsopphold ved Universitetet i Durham, UK er planlagt som en viktig del av stillingen.

Lønn etter avtale. Uni Research har tegnet personalforsikring for sine ansatte. 

Nærmere opplysninger om stillingen kan en få ved å henvende seg til forsker Bjørg Risebrobakken, e-post: bjorg.risebrobakken@uni.no, tlf: +47 55584321. For mer informasjon om Uni Research og BCCR, se http://uni.no andhttp://www.bjerknes.uib.no.

Den som blir ansatt, må rette seg etter de retningslinjene som til enhver tid gjelder for stillingen.
 
Send søknad, CV, attester og vitnemål og en liste over faglige publikasjoner elektronisk ved å klikke på knappen merket ”SØK STILLINGEN” på denne siden:http://www.jobbnorge.no/job.aspx?jobid=90262

I tillegg skal søknaden inneholde en kort omtale om søkerens forskningsinteresser og motivasjon for å søke stillingen, og dessuten navn og kontaktopplysninger til minst to referansepersoner. Søknader sendt via e-mail vil ikke bli vurdert.

Søknadsfrist: 1. Mars 2013

Add to My Account
<< Back