<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Senior Capaciteitsopbouwe

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Location Netherlands - Europe
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Senior Level
Deadline 12/07/2019
Company Name Milieudefensie - Friends of the Earth Netherlands
Contact Name
Website Further Details / Applications
Milieudefensie - Friends of the Earth Netherlands logo
Directory Entry :
Also Listing:
Description

Klimaatverandering is te groot om in je eentje aan te pakken. Om de opwarming van de aarde te stoppen hebben we iedereen nodig. Daarom bouwen wij aan een brede verandermacht. Met trainingen en trainingsprogramma’s geven we deelnemers de kennis en vaardigheden mee om effectief campagne te kunnen voeren. Kom jij ons versterken om dit trainingsprogramma verder uit te bouwen?

Om dit programma verder vorm te geven zoeken wij:

een Senior Capaciteitsopbouwer (0,7 fte / 26,25 uur per week)

Wat ga je doen?

  • Jij zet de strategie uit voor het trainingsprogramma van alle mensen die vrijwillig betrokken zijn bij Milieudefensie. Hierbij bouw je aan de (digitale) infrastructuur die nodig is om de kennis en vaardigheden van campagnevoeren aan zoveel mogelijk mensen bij te brengen.
  • Je adviseert en helpt campagneteams bij de vormgeving van de trainingen. De trainingen dragen bij aan het succes van onze campagnes.     
  • Je geeft leiding aan het Fair Future Generators project, waar jongeren hun Maatschappelijke diensttijd vervullen.    
  • Je denkt mee over de financieringskansen voor  het trainingsprogramma. Je brengt de kansen in kaart en schrijft mee aan projectvoorstellen die ervoor zorgen dat we ons trainingsprogramma en de benodigde infrastructuur kunnen financieren. 
  • Je bent in gesprek met de klimaatbeweging en andere groepen in de samenleving over hun wensen en behoeften op het gebied van trainingen.

De ideale Senior Capaciteitsopbouwer:

  • heeft aantoonbare en robuuste ervaring met het faciliteren van bijeenkomsten en het organiseren van trainingen.
  • heeft strategisch inzicht. Je weet als geen ander wat er voor nodig is om zoveel mogelijk groepen en mensen in de samenleving de campagnevaardigheden mee te geven die nodig zijn om te bouwen aan een duurzame en eerlijke toekomst.
  • heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als projectleider en ervaring met het aanvragen van subsidies.
  • heeft affiniteit met duurzaamheids- en/of sociale rechtvaardigheidsthema’s en de wil om te bouwen aan een duurzame en eerlijke wereld.
  • heeft ervaring met het werken met bewegingen en het in groepsverband bouwen aan verandering.
  • heeft een kritisch oog voor manieren waarop Milieudefensie zichzelf kan ontwikkelen tot een meer inclusieve organisatie. Een organisatie waarin diverse mensen zich welkom en vertegenwoordigd voelen.
  • is in staat om de strategie op een inspirerende, heldere en krachtige wijze te beargumenteren en uit te dragen aan de rest van de organisatie.
  • heeft een flexibele instelling, en is bereid om avonden en weekenden te werken als dat nodig is.
  • heeft ervaring met Agile werken.
  • Omdat het opbouwen van een brede verandermacht belangrijk is voor Milieudefensie, zijn we op zoek naar mensen die de klimaatbeweging kunnen verbreden. Bij gelijke geschiktheid geven we daarom de voorkeur aan kandidaten met achtergronden die ondervertegenwoordigd zijn in de klimaatbeweging.

Hoe je dag eruit kan zien:

Vandaag begin je later. Gisteren was je bij een training van de Fair Future Generators en heb je een deel van het programma gefaciliteerd. Bij de koffiemachine heb je met een collega een kort gesprek over je ervaring van de afgelopen avond. 

Je start je computer en handelt een paar mailtjes af. Daar zit een aanvraag bij van een bewonersgroep uit Zoetermeer die graag een training wil over effectief campagnevoeren. 

Voor de lunch faciliteer je een bijeenkomst met teamgenoten waarbij jullie kijken naar de planning en prioriteiten voor de komende weken. En natuurlijk is er taart om te vieren dat de 75ste deelnemer van het Fair Future Generators project zich heeft aangemeld. 

Nog vol van de taart ga je toch maar lunchen. Een gesprek aan de lunchtafel ontaardt in een spontane brainstorm over een nieuw project, waar je al een tijdje mee in je hoofd rondloopt. 

De resultaten van de brainstorm zet je na de lunch gelijk op papier. Daarna heb je een afspraak met een potentiële nieuwe trainer die vrijwillig voor Milieudefensie aan de slag wil. Niet al te laat ga je weer naar huis, omdat je aankomend weekend ook een rol hebt bij een andere training van Milieudefensie.

Het team:

Als Senior Capaciteitsopbouwer ben je onderdeel van de afdeling Bewegingsopbouw. Je bent projectleider van het tijdelijke project Fair Future Generators. Je werkt nauw samen met de projectgroep bestaande uit twee andere collega’s. Samen geven jullie vorm aan dit project. Daarnaast werk je samen met andere collega’s uit de afdeling Bewegingsopbouw. Je legt verantwoording af aan het hoofd Bewegingsopbouw.

Wij bieden:

  • Een betrokken organisatie die graag van jou leert en benieuwd is naar jouw ideeën.
  • Een informele en idealistische werkomgeving.
  • Een werkplek in hartje Amsterdam.
  • Training en coaching.
  • Een heerlijke biologische lunch tegen een kleine vergoeding (we kunnen rekening houden met jouw dieetwensen).
  • Een contract van 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Het salaris is conform schaal 4; tussen de € 3.083,- en € 4.244,- bij een voltijds dienstverband. Een volledige werkweek bij Milieudefensie is 37,5 uur.

Meer weten?

Neem contact op met: Anne Reijnders via anne.reijnders@milieudefensie.nl of

Job van den Assem via job.van.den.assem@milieudefensie.nl of telefoonnummer 020 550 7300.

Gelijk solliciteren?

Stuur je motivatiebrief en je cv voor 10 juli 2019 a.s. naar solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van vacature ‘Senior Capaciteitsopbouwer’

De gesprekken vinden plaats op 12 juli (eerste ronde) en 15 juli (tweede ronde).

 

Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Add to My Account
<< Back