<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Klimatpolicyenheten söker en handläggare för att arbeta med att utveckla och genomföra systemet med Handel med Utsläppsrätter

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Location Sweden - Europe
Town/City Stockholm
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Deadline 25/05/2009
Company Name Natur Vards Verket
Contact Name
Website Further Details / Applications
Natur Vards Verket logo
Also Listing:
Description

Klimatpolicyenheten är en av fem enheter inom Naturvårdsverkets klimatavdelning. Enheten samordnar verkets klimatarbete och ansvarar för klimatmålet samt genomförande och uppföljning av den svenska klimatstrategin. Enheten svarar för verkets arbete med handel med utsläppsrätter och medverkar i de internationella klimatförhandlingarna.

Dina arbetsuppgifter omfattar att delta i EU arbetet med att utveckla handelssystemet och att arbeta med det svenska genomförandet för att förbereda de ändringar som träder i kraft från 2013. Arbetsuppgifterna omfattar även en del ärendehandläggning.
 
Du bör ha högskoleexamen med naturvetenskaplig/teknisk alternativt med ekonomisk inriktning. Erfarenhet av myndighetsarbete är en merit. Du bör vara bra på att uttrycka dig skriftligt och muntligt, såväl på svenska som på engelska. Arbetsuppgifterna kräver att du är drivande och har lätt för att samarbeta. Du bör trivas med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Periodvis kan arbetsbelastningen vara hög vilket kräver god förmåga att planera och prioritera. Arbetet innebär resor, främst inom EU.
 
Anställningen är placerad i Stockholm, tjänsten är tillsvidare och på heltid med tillträde så snart som möjligt.

Vill du veta mer om arbetet är du välkommen att kontakta Lars Westermark och Thea Ohlander Arfwidsson. Fackliga företrädare är Karin Hermansson, SACO och Maj-Lis Svärd, ST. Samtliga nås på 08-698 10 00

Vi ser helst att du skickar din ansökan via e-post märkt med refnr 20.09 till
refnr20.09@naturvardsverket.se. För dig som inte har tillgång till e-post går det bra att skicka ansökan till Naturvårdsverket, 106 48 Stockholm. Sista ansökningsdag är 25 maj 2009.

NATURVÅRDSVERKET, 106 48 Stockholm, tel 08-698 10 00. e-post: registrator@naturvardsverket.se
BESÖK: Stockholm- Valhallav. 195, Östersund - Forskarens väg 5 (Campus Östersund, hus Ub), Kiruna - Kaserng. 14.
Add to My Account
<< Back