<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Klimatinformatör (ref nr 1682)

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Location Sweden - Europe
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Deadline 30/10/2011
Company Name SMHI
Contact Name The Registrator
Website Further Details / Applications
SMHI logo
Directory Entry : Environmental and Climate Change Jobs woth SMHI. SMHI is a government agency under the Environment and Energy Department with the mission to be an expert authority on meteorology, hydrology, oceanography and climatology.
Also Listing:
Description
Enheten för Information och statistik (Bi) inom SMHIs Basverksamhetsavdelning ansvarar för att bearbeta och producera meteorologisk, hydrologisk och oceanografisk information och statistik. Informationen används bland annat som underlag i klimatanalyser, som beslutsunderlag för samhällsplanering och som indata till beräkningsmodeller inom t ex miljöområdet.

Vi söker en person som vill producera, utveckla och förmedla klimatinformation till stöd för beslutsfattare, myndigheter och allmänhet via föredrag, webben och övrigt skriftligt material. Kravet på utökad, enklare och förbättrad informationsspridning via Internet växer varför denna kanal har fått ökad betydelse.

Efterfrågan när det gäller grundläggande underlag för samhällets anpassningsarbete till ett förändrat klimat har ökat och förväntas öka de närmaste åren. SMHI har ett särskilt ansvar för att sammanställa och sprida information om klimatförändringar och SMHI ska utveckla och sammanställa kunskap om regionala klimatförändringar till stöd för länsstyrelser, sektorsmyndigheter och andra aktörer. 

Cirka 25 personer inom enheten arbetar idag med framställning av meteorologisk, hydrologisk och oceanografisk information och statistik. På grund av den ökade efterfrågan på klimatinformation behöver enheten för Information och statistik (Bi) förstärkas. Tjänsten är tillsvidare med placering i Norrköping.  


De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:

  • delta i arbetet med att utveckla och förmedla regional klimatinformation till stöd för och i dialog med länsstyrelser
  • utveckla och förmedla klimatinformation till allmänheten, media och sektorsmyndigheter via webben och muntliga presentationer
  • delta i omvärldsbevakning, utredningar och projekt inom klimatområdet
  • delta i produktionen av statistik och underlag för uppföljning av klimatet och svara på externa förfrågningar rörande klimat och klimatförändring

Din profil

Vi söker dig som har akademisk examen med goda kunskaper inom klimatologi och meteorologi. Du skall kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift, speciellt på svenska, men även på engelska. Du skall vara utåtriktad och ha erfarenhet av att hålla föredrag och ha dialoger med användare. Meriterande är förmåga att presentera information på webben såväl som i rapportform, kunskap om statistisk analys, erfarenhet av programmering och av arbete i PC och Linuxmiljö.
 
Stor vikt fästs vid personliga egenskaper såsom god förmåga att kunna inhämta och förmedla information, att kunna arbeta både i grupp och självständigt, initiativförmåga, flexibilitet, lyhördhet för interna och externa användares behov samt stresstålighet och förmåga att hålla tidsramar.

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten kontakta Bernth Samuelsson eller Weine Josefsson. Du kan också kontakta Andréa Björk, Personalspecialist. Fackliga representanter är för SACO Erik Engström och för ST Eva Edquist. Samtliga nås via 011-495 8000 eller e-post, fornamn.efternamn@smhi.se

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 1682 senast den 30 oktober. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se 

Add to My Account
<< Back