<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Klimatforskare

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Location Sweden - Europe
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Deadline 15/08/2015
Company Name SMHI
Contact Name
Website Further Details / Applications
SMHI logo
Directory Entry : Environmental and Climate Change Jobs woth SMHI. SMHI is a government agency under the Environment and Energy Department with the mission to be an expert authority on meteorology, hydrology, oceanography and climatology.
Also Listing:
Description

Brinner du för att kommunicera forskning? Är du bra på att göra komplexa vetenskapliga begrepp och samband lättförståeliga för många olika slutanvändare? Trivs du med att arbeta i en internationell och dynamisk miljö? I så fall kan tjänsten som Forskningskommunikatör vid Rossby Centre vara något för dig.

Rossby Centre arbetar med global och regional klimatmodellering, analys av klimatets förändring och variation, samt med forskning om klimatförändringens effekter. Centret är en del av SMHIs forskningsavdelning med totalt cirka 100 forskare. Som partner eller samordnare av ett stort antal nationella, europeiska och internationella projekt har Rossby Centre ansvaret för en effektiv och innovativ kommunikation och spridning av projektresultat till många olika slutanvändare med olika bakgrund: allt från den svenska skogsindustrin till EU:s beslutsfattare och också till den bredare allmänheten.

Som forskningskommunikatör skall du förutom att leda kommunikationsaktiviteter också arbeta med projektledning och koordinering. Du kommer också att vara ansvarig för att kommunicera forskningsresultat från Rossby Centre och den bredare klimatverksamheten på SMHI. Detta innebär att du får använda din erfarenhet av olika kommunikationsmetoder och verktyg för att bäst tillgodose olika slutanvändares behov. Du förväntas också leda kommunikationsinsatser inom projekt och att jobba proaktivt med kommunikationsaspekter i forskningsansökningar. Vidare bör du vara bekväm i att bygga relationer både med externa parter och med andra avdelningar inom SMHI för att garantera maximal effekt av vår forskning med största möjliga samhällsnytta.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Din profil

Vi söker en dynamisk och utåtriktad person med akademisk bakgrund inom naturvetenskap (bakgrund inom klimatforskning är önskvärd) samt en gedigen erfarenhet inom forskningskommunikation (gärna med en examen inom forskningskommunikation). Vana vid arbete i Office-miljö, kunskap om webbpubliceringssystem, webbdesign och användning av sociala medier krävs. Du är van vid att samarbeta med ett brett spektrum av aktörer och att koordinera och leda projektarbete. Erfarenhet av arbete inom ramen för storskaliga nationella och internationella projekt är meriterande. En hög nivå av skriftlig och talad engelska krävs i jobbet. Bra kunskaper i svenska är också en tillgång och om den sökande inte pratar svenska i nuläget förväntas en vilja att lära sig svenska. Anställningen innebär resor främst inom Sverige och i Europa.

Vill du veta mer?

För mer information kontakta gärna Erik Kjellström, enhetschef för Rossby Centre eller personalspecialist Kristina Ebbeson. Fackliga representanter är för ST Ronald Scheirer och för SACO Lennart Robertson. Samtliga nås via telefon 011-495 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 1314 senast den 31 juli. Ansökan, ett uppdaterat CV tillsammans med ett personligt brev som anger varför du söker denna position och vad du kan erbjuda skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping. Båda dokumenten skall vara på engelska. Eventuella kompletterande handlingar eller webblänkar som styrker din kommunikationserfarenhet uppmuntras också.

SMHI strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Vi informerar löpande om ärendets status på www.smhi.se.

Add to My Account
<< Back