<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Junior onderzoeker ecologie/milieukunde

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Terrestrial / Aquatic Ecology & Conservation
Location Sweden - Europe
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level First Level
Deadline 12/08/2014
Company Name Planbureau voor de Leefomgeving
Contact Name
Website Further Details / Applications
Planbureau voor de Leefomgeving logo
Also Listing:
Description

Junior onderzoeker ecologie/milieukunde

Vacature | VW/PBL 14/115 | 31-07-2014 - 12-08-2014

Binnen de sector Natuur en Landelijk Gebied (NLG) zijn we op zoek naar een kwantitatief ingestelde ecoloog met ervaring in modellering (GIS) van ecosysteemdiensten. Je zal werken aan twee projecten, Natuurverkenningen (deelproject Modellering – Kennis Natuur) en OpenNESS.

De Natuurverkenningen is een hoofdproduct van het PBL en heeft als doel het ontwikkelen van scenario’s over natuur in Europa. De scenario’s kunnen bijdragen aan het vergroten van het inzicht in zowel knelpunten en kansen als mogelijke handelingsperspectieven voor het Europese en nationale natuurbeleid. Voor deze verkenningen zijn we voor het deelproject Modellering op zoek naar een ecoloog, die bestaande modellen van ecosysteemdiensten kan opzetten, testen en uitbreiden.

Het project OpenNESS is een project dat in het kader van het Europese zevende kaderprogramma wordt uitgevoerd. Dit project heeft als doel om de concepten van Natuurlijk Kapitaal en Ecosysteemdiensten te operationaliseren voor de Europese schaal en voor nationale en lokale casestudies. Het PBL draagt daaraan bij door m.b.v. de modellen IMAGE en GLOBIO de consequenties van beleidsscenario’s voor biodiversiteit en ecosysteemdiensten in te schatten.

Belangrijkste taken

  • Het opzetten, testen en uitbreiden van een model van ecosysteemdiensten op Europese schaal, het uitvoeren van berekeningen en het schriftelijk rapporteren over de uitkomsten.
  • Het bijdragen aan de toepassing van IMAGE en vooral GLOBIO op Europese en globale schaal, en het analyseren van de gevolgen van Europees beleid op biodiversiteit en ecosysteem-diensten elders.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde academische opleiding (master of PhD) ecologie of milieukunde.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met biodiversiteit, ecosysteemdiensten en landschap.
  • Je hebt kennis en ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden en –technieken, modellering (GIS) en het gebruik van de modellen zoals IMAGE en GLOBIO.
  • Je hebt affiniteit met beleidsrelevant onderzoek en het toepasbaar maken van onderzoeksresultaten voor beleid op Europees schaalniveau.
  • Je bent in staat om zelfstandig onderzoek uit te voeren en om daarover helder te rapporteren.
  • Je hebt ervaring met het werken in interdisciplinaire projecten, handelt proactief en bent in staat tijdig de afgesproken resultaten te boeken.
  • Je kunt goed werken in teamverband en beschikt over goede netwerkvaardigheden.
  • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels.

Beschrijving organisatie

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu zet in op leefbaarheid en bereikbaarheid, met een goede doorstroming in een schone en veilige omgeving. Het ministerie werkt aan krachtige verbindingen over de weg, het spoor, het water en door de lucht, beschermt tegen wateroverlast en bevordert de kwaliteit van lucht en water. Vlot, veilig en leefbaar: dat is Infrastructuur en Milieu.

Het PBL is het nationale instituut voor strategische beleidsanalyses op het gebied van milieu, natuur en ruimte. Het PBL draagt bij aan de kwaliteit van de politiek-bestuurlijke afweging door het verrichten van verkenningen, analyses en evaluaties waarbij een integrale benadering vooropstaat. Het PBL is voor alles beleidsgericht. Het verricht zijn onderzoek gevraagd en ongevraagd, onafhankelijk en altijd wetenschappelijk gefundeerd.

De sector Natuur en Landelijk Gebied (NLG) verbindt wetenschap en beleid voor de thema’s natuur en het landelijk gebied, nationaal en internationaal. Internationaal adviseren wij ministeries, en internationale organisaties zoals, het VN-Milieuprogramma (UNEP) en het Secretariaat van de Biodiversiteitsconventie (CBD). We werken onder andere aan mondiale scenario’s voor biodiversiteitsverlies, waardering van ecosysteemdiensten, de effecten van wereldwijde landdegradatie, ketenverduurzaming en de internationale governance van biodiversiteit en ecosystemen.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau: Het bruto salaris is, afhankelijk van achtergrond en ervaring, BBRA schaal 10 max €3.852,13 (bruto)
  • Dienstverband: Het betreft een aanstelling voor 1 jaar en voor 32-36 uur per week. Maximaal aantal uren per week: 36 uur per week
  • Standplaats: Den Haag, tewerkstelling Bilthoven
  • Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding woon-werkverkeer (jaarkaart openbaar vervoer tweede klas). Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Contactinformatie

Voor inhoudelijke informatie over de vacature kan contact opgenomen worden met: Arjen van Hinsberg, tel. 06-25202124 of Rob Alkemade, 06-29510692.

Meer informatie over de sollicitatieprocedure kunt u krijgen bij HRM-ondersteuner: Stephanie Hendriks 06-46934639.

Solliciteren

Gebruik daarvoor dit sollicitatieformulier en voeg een curriculum vitae en begeleidende brief bij.

Sluitingsdatum van deze vacature is 12 augustus 2014.

Add to My Account
<< Back