<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Junior Consultant Sustainable Biomass Supply

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Location Netherlands - Europe
Town/City Utrecht
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level First Level
Deadline 01/08/2010
Company Name Ecofys
Contact Name
Website Further Details / Applications
Ecofys logo
Directory Entry : Environmental Jobs with...Ecofys is one of the world's largest consulting firms for energy efficiency, renewable energy and climate policy.
Also Listing:
Description

Ecofys is een toonaangevend internationaal adviesbureau, gespecialiseerd in duurzame energie, energiebesparing en klimaatbeleid. Ruim 220 professionals werken met passie aan duurzame energieprojecten over de gehele wereld.

Wij hebben een missie: een duurzame energievoorziening voor iedereen. In internationale teams, vanuit onze kantoren in Nederland, Duitsland en de UK, dragen wij bij aan invulling van de duurzame ambities van onze klanten. Daarbij spelen onze medewerkers een cruciale rol. Hun kennis en ervaring zijn de sleutelfactoren om de ideeën van vandaag uit te werken tot de realiteit van morgen.


Bio-energie is een kosten-effectieve energiebron met een groot economisch potentieel. De internationale bio-energiegroep binnen Ecofys ondersteunt klanten in de gehele keten: van het vormgeven van een duurzame strategie en beleid tot aan de realisatie van concrete projecten. Wij doen dit voor (lokale, nationale en internationale) overheden, NGO’s, maar ook voor industriële of agrarische klanten die biomassa bezitten, bio-energie willen gebruiken of hun biomassa technologie willen vermarkten. Onze projecten richten zich op het ontwikkelen en implementeren van op biomassa gebaseerde strategieën en beleid, het vaststellen van biomassa potentieel en verwerkingsroutes, de inzet van biomassa voor warmte en/of elektriciteitsopwekking en/of bio-brandstoffen. Duurzaamheid is een belangrijk aspect van bio-energie en Ecofys is leidend in het ontwikkelen en implementeren van praktische oplossingen voor de complexe duurzaamheidvraagstukken rondom bioenergie.

Ecofys Netherlands in Utrecht zoekt een:

Junior Consultant Sustainable Biomass Supply

De functie
Binnen de bio-energie adviesgroep is een groep strategie consultants actief. Door uitbreiding van onze activiteiten zijn we op zoek naar een junior consultant. Jij speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van opdrachten bij onze klanten zoals overheden, biofuel producenten, utilities en de financiële sector. Je inzet is flexibel op verschillende onderwerpen maar focust zich op een duurzame biomassa supply. Denk daarbij o.a. aan het ontwikkelen van duurzaamheidsbeleid voor bio-brandstoffen, landselectie voor nieuwe energiegewassen, utilities assisteren invulling te geven aan duurzaamheidscriteria voor bioenergie, biomassa potentieel studies, en vraagstukken rondom concurrentie met voedsel. Je werkt samen met internationale collega’s in internationale projecten. Je ontwikkelt je als expert en krijgt na je eerste ervaringen ruimte om zelfstandig (deel-) projecten te leiden en te acquireren. Samen met je collega’s signaleer je mogelijkheden in de markt, combineer je creatieve inzichten met realistische projectkansen.

De persoon

Onze ideale kandidaat heeft een Universitair niveau met uitmuntende analytische vaardigheden die je in staat stellen complexe vraagstukken snel te doorgronden. Je combineert een passie voor duurzame energie met een professionele projectmatige manier van werken. Je haalt voldoening uit het doorgronden van complexe vraagstukken en bent in staat om deze complexiteit om te zetten in praktische oplossingen voor de klant. Je bent pro-actief en in staat om zelfstandig te werken en je beschikt al over enige ervaring in het geven van advies,. Je bent communicatief en in staat complexe boodschappen helder en gestructureerd over te brengen, in presentaties en rapporten, in het Nederlands en Engels. Ervaring in het duurzame (bio) energie veld is een pré, even als gevoel voor commercie en het opbouwen van een netwerk.

Werken voor ecofys

Ecofys is een ‘thought-leader’, pioneer en innovator. De werknemers zijn toegewijd, ambitieus, pragmatisch en inventief. Werken voor Ecofys betekent werken in een professionele en informele werkomgeving. Ecofys biedt een goed salaris en een compleet pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Jouw reactie
Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Jacob Vermeulen, Internationaal Manager Bioenergy, telefoon 030 662 3575.

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je aan de slag  als consultant duurzame energie opwekking, richt dan jouw sollicitatiebrief met CV onder vermelding van ‘Junior Consultant Sustainable Biomass Supply’ aan Laura ter Beek: jobs@ecofys.com.

Add to My Account
<< Back