<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Forskningssekreterare / vilt, vikariat

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors
Location Sweden - Europe
Type Temporary / Contract / Seasonal
Status Full Time
Level Senior Level
Deadline 01/05/2009
Company Name Natur Vards Verket
Contact Name
Email refnr16.09@naturvardsverket.se
Website Further Details / Applications
Natur Vards Verket logo
Also Listing:
Description

Naturvårdsverket är regeringens centrala miljömyndighet. Vi ska vara pådrivande och samlande i arbetet för ett stärkt och breddat miljöansvar i samhället.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Naturvårdsverket söker till forskningssekretariatet

FORSKNINGSSEKRETERARE

/vilt,vikariat

Vill Du arbeta med naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och humanistiska forskningsfrågor och processer genom att initiera, stödja genomförande, kommunicera, följa upp och utvärdera forskning till nytta för en hållbar naturresursförvaltning?

Forskningssekretariatet erbjuder Dig spännande arbetsuppgifter med kontaktytor mot myndigheter, forskningsfinansiärer, organisationer och forskarsamhället – nationellt och internationellt. Forskningssekretariatet har kansliansvaret för Miljöforskningsanslaget och anslaget för viltforskning ur Viltvårdsfonden och samordnar myndighetens forskningsfrågor.

Du kommer särskilt att ha ansvar för viltforskningsfrågor, men även andra forskningsfrågor till stöd för miljömålsarbetet, närmast inom ramen för hushållningsstrategin. Dina arbetsuppgifter är både strategiska och administrativa. Du arbetar med att leda och vidareutveckla dels olika forskningsadministrativa processer mm för att säkra våra forskningssatsningars vetenskaplig kvalitet och praktiska relevans och med planering för kommande forskningssatsningar.

Inom viltforskningen skriver och genomför du strategier, samordnar forskning och finansiering, initierar utvärderingar och främjar och följer upp resultatens användning för att bidra till forskningens utveckling. En central del av arbetet är att tillsammans med en vetenskaplig kommitté för viltforskning bereda ansökningar om forskningsprojekt.

Du kommer att vara föredragande i våra rådgivande och beslutande instanser och tjänsten innebär många resor. Inom viltforskningsområdet kommer du också samarbeta med en informatör för att genomföra olika kommunikationsinsatser.

Du skall ha lämplig akademisk utbildning, vara disputerad och ha arbetslivserfarenhet inom tjänstens ansvarsområden. Erfarenhet av forskningsadministration är meriterande och goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Eftersom du kommer att ha breda kontaktytor inom forskning och förvaltning och arbeta tillsammans med personer från olika vetenskapliga discipliner och myndigheter så är förmåga till samarbete viktigt. Du bör också vara initiativrik och van att arbeta självständigt och målinriktat, och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kommer ofta ha rollen av projektledare. Det är meriterande om du har bra överblick av nationell och internationell forskning inom området och av det svenska och det internationella forskningssystemet. Kunskap om naturresursförvaltningens innehåll och organisation är också en styrka. Det är en fördel om du har ett kontaktnät som sträcker sig både till forskarsamhället och myndighetsvärlden men också till de som är avnämare av forskningens resultat.

Tjänsten omfattar heltid och är ett vikariat under ett år med tillträde senast 1 sept. 2009 med placering vid vårt kontor i Östersund.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att forskningsdirektör Erik Fellenius eller forskningssekreterare Tuulikki Rooke. Fackliga företrädare är Jennie Savgård, SACO och Kristina Åkerlund, ST.
Samtliga nås på 08-698 10 00.

Vi ser helst att du skickar din ansökan via e-post märkt med refnr 16.09 till
refnr16.09@naturvardsverket.se. För dig som inte har tillgång till e-post går det bra att skicka ansökan till Naturvårdsverket, 106 48 Stockholm.

Sista ansökningsdag är 1 maj 2009. 

Add to My Account
<< Back