<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Forsker innenfor samfunnsokonomi og okonomisk modellering

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Location Norway - Europe
Salary (Minimum)
0
Salary (Maximum)
0
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Deadline 02/12/2019
Company Name CICERO Senter for Klimaforskning
Contact Name
Website Further Details / Applications
CICERO Senter for Klimaforskning logo
Also Listing:
Description

CICERO har ledig en fast stilling for forskning på virkninger av klimaendringer på sektorer, nasjoner, regioner og globalt. Vår nye kollega vil utføre dataanalyser og numerisk modellering, skrive artikler og forskningssøknader, og bidra i oppdragsforskning og utadrettet kommunikasjon. Stillingen er knyttet til CICEROs tverrfaglige forskningsgruppe for virkinger av og tilpasning til klimaendringer, se https://cicero.oslo.no/no/konsekvenser

En sentral del av forskningen ved instituttet består i å trekke sammen kunnskap fra en rekke ulike fagområder, og sette denne kunnskapen inn i en global sammenheng.

Til dette utvikler CICERO modeller som kan innlemmes i en makroøkonomisk modell, GRACE (Global Responses to Anthropogenic Changes in the Environment), som omfatter alle verdensregioner. GRACE anslår virkningene av klimapolitikk og klimaendringer på nasjonalregnskapstørrelser i de ulike regionene. Se mer om GRACE-modellen her: https://cicero.oslo.no/no/publications/external/3758

For å anvende og videreutvikle dette modellapparatet søker vi i utgangspunktet etter en person med seniorkompetanse i makroøkonomi innenfor forsknings- og/eller utredningsvirksomhet og med dokumentert erfaring med å lede og utvikle egne prosjekter. Vi åpner likevel for at mindre erfarne kandidater kan søke dersom andre kvalifikasjoner tilsier det.  Søkere til stillingen må ha interesse for å integrere kunnskap fra andre fagområder i økonomiske analyser, blant annet for å representere konsekvenser av ekstremhendelser og relaterte beslutninger under usikkerhet på makronivå. Det kreves doktorgrad eller tilsvarende kompetanse innenfor makroøkonomisk analyse, gjerne med erfaring i utvikling og bruk av generelle likevektsmodeller.

Det vil bli lagt vekt på kompetanse innen numerisk modellering og programmering og håndtering av store datamengder. Vi ser etter en som har evnen til raskt å tilpasse seg ulike prosjekter og forskningsfelt. CICERO legger stor vekt på formidling av forskningsresultater til et bredt publikum.

CICERO tilbyr et godt arbeidsmiljø med om lag 60 forskere med bakgrunn i bredden av naturvitenskapelige og samfunnsvitenskapelige disipliner.

Add to My Account
<< Back