<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Forsker - Modellering innen Hydrologi og Vannkvalitet

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors
Location Norway - Europe
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Deadline 05/05/2011
Company Name Bioforsk - the Norwegian Institute for Agricultural and Environmental Research
Contact Name Per Stålnacke
Telephone +47 932 02 520
Website Further Details / Applications
Bioforsk - the Norwegian Institute for Agricultural and Environmental Research  logo
Also Listing:
Description

Bioforsk Jord og miljø søker en forsker med kompetanse på modelleringsarbeid innen fagområdet vannkvalitet og hydrologi. Stillingen tilhører fagseksjon Vannkvalitet og hydrologi som arbeider tverrfaglig med forsknings- og utviklingsoppgaver relatert til disse fagområdene. Seksjonens arbeid er bl.a. knyttet til implementering av EUs rammedirektiv for vann og vi arbeider i flere internasjonale prosjekter (for tiden særlig med samarbeid mot Europa og Asia). Se ogsåwww.bioforsk.no/jordmiljo. Arbeidssted ved Bioforsk Jord og miljø på Campus Ås.

Forskeren skal i hovedsak arbeide med anvendelse og tilpasning av modeller som beskriver hydrologiske og biokjemiske prosesser fra kilde til resipient, særlig i jordbruk dominerte nedbørfelt. Klimaendringer forventes å gi økt behov for forskning og utvikling innen fagområdet. Bioforsk Jord og miljø satser på å øke sin kompetanse innen modellering og stillingen kan derfor etterhvert utvides til å lede en faggruppe innen modellarbeid ved instituttet. Oppgavene knyttes til både forskning og utredningsoppgaver.

Kvalifikasjoner

  • Forsker/seniorforsker med dr.grad innen relevant fagområde eller dokumentert forskningserfaring tilsvarende dr.grad innenfor prosesser i nedbørfelt, herunder hydrologi (strømningsveier for vann), og hydrologiens betydning relatert til forurensningstransport og vannkvalitet.
  • Erfaring i anvendelse av forurensningsmodeller og/eller nedskalering av klimascenarier til hydrologiske problemstillinger
  • Kunnskap om programmering er en fordel

Øvrig erfaring og egenskaper

  • Gode engelskkunnskaper
  • Initiativrik og kreativ i forhold til å se interessante faglige problemstillinger, og muligheter og begrensinger ved modellering av disse
  • Evne til å utvikle idéer til prosjektkonsepter og søknader
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner både internt og eksternt
  • Prosjektledererfaring vil vurderes som et særlig pluss

Vi tilbyr

  • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig miljø
  • Gode muligheter for faglig utvikling i ett team med godt eksisterende nettverk nasjonalt og internasjonalt
  • Godt arbeidsmiljø i trivelige omgivelser
  • Stillingen er plassert i statlig lønnsregulativ som forsker, kode 1108 eller 1109. Stillingskode og avlønning vurderes etter utdanning og erfaring.
  • Medlemskap i Statens Pensjonskasse som innebærer en god tjenestepensjonsordning, yrkesskade- og gruppelivsforsikring, samt tilbud om boliglån til gunstig rente.

Generelle opplysninger

  • Staten legger vekt på mangfold på arbeidsplassen og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke - uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, nasjonal eller etnisk bakgrunn.
  • Bioforsk er en IA (inkluderende arbeidsliv) -virksomhet.
  • Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli gjort offentlige, jf. Lov om rett til innsyn i dokumenter i offentleg verksemd (offentleglova), § 25. En søker kan anmode om å bli unntatt fra oppføring på offentlig søkerliste. Ved vurdering om en slik anmodning skal tas til følge, skal det legges vekt på om det knytter seg særlig offentlig interesse til stillingen. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, blir søkeren varslet om dette.

Søknad med CV sendes elektronisk via lenke på denne siden.
Vitnemål og attester tas med ved et eventuelt intervju, eller legges ved elektronisk.

Add to My Account
<< Back