<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Fältoceanograf

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Hydrology, Hydrogeology, Water Resources
Location Sweden - Europe
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Deadline 28/07/2011
Company Name SMHI
Contact Name
Website Further Details / Applications
SMHI logo
Directory Entry : Environmental and Climate Change Jobs woth SMHI. SMHI is a government agency under the Environment and Energy Department with the mission to be an expert authority on meteorology, hydrology, oceanography and climatology.
Also Listing:
Description
Oceanografiska laboratoriet utför regelbundet miljöövervakning av haven runt Sverige, såväl kustnära som i öppna utsjön. Vi utför kvalitetssäkrad provtagnings- och laboratorieverksamhet och analyserar ett stort antal fysikaliska, kemiska och biologiska parametrar i våra havsområden. Vi söker nu en Fältoceanograf. Tjänsten är tillsvidare med placering i Göteborg.

Arbetsuppgifterna innebär att du jobbar till sjöss med mätverksamhet och vattenprovtagning, samt med analysarbete på oceanografiska laboratoriet. En viktig del av arbetet är hantering och underhåll av oceanografiska mätinstrument. Du kommer även att arbeta med utvecklings och förbättringsarbete av rutiner och arbetssätt samt medverka i utredningsuppdrag.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen i Teknik/Oceanografi/Natur-vetenskap, gärna med erfarenhet från kvalitetssäkrat rutinarbete på laboratorium. Vi förutsätter att du har vana och intresse för mätteknik och oceanografiskt arbete till sjöss samt har generella kunskaper om tekniska system och verktyg som är aktuella för enhetens verksamhet. 

Kunskap om hantering av mindre båtar, samt körkort är ett krav. 
Fartygsbefälsexamen (klass 8), maskinistexamen och BE-körkort är meriterande. Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska. Har du erfarenhet av kvalitets- och dokumentationsarbete är det en fördel. 

Vi söker en sjövan, självständig och ansvarsfull person som uppskattar fältmässiga förhållanden där vädersituationen ofta kräver flexibilitet. Du är lyhörd och bra på att samarbeta. 

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta Elisabeth Sahlsten, enhetschef eller Andréa Björk, personalspecialist. Fackliga representanter är för SACO Johan Håkansson och för ST Sari Sipilä. Samtliga nås på 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 1258 senast den 28 juli. Ansökan skickas via e-post till registrator@smhi.se eller per post till Registrator, SMHI, 601 76 Norrköping.

Add to My Account
<< Back