<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Expert/expertka na energetiku

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Location Czech Republic - Europe
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Company Name Greenpeace
Contact Name Human Resources
Website Further Details / Applications
Greenpeace logo
Directory Entry : Greenpeace is an independent global campaigning organisation that acts to change attitudes and behaviour, to protect and conserve the environment and to promote peace.
Also Listing:
Description
Greenpeace je nezávislá mezinárodní ekologická organizace pusobící ve více než 40 zemích sveta pres 40 let. Naším cílem je chránit životní prostredí a nenásilnými metodami bránit jeho poškozování. Prinášíme svedectví o globálních ekologických problémech, požadujeme nápravu po zodpovedných institucích a nabízíme rešení, která jsou klícová pro naše zdraví a bezpecnou budoucnost nejen nás, ale i dalších generací.

Hledáme experta/expertku s dobrou znalostí ceského energetického sektoru, se zamerením na uhelnou problematiku. Pracovní pozice je vázána na konkrétní grant, na dobu urcitou na 12 mesícu s nástupem v druhém kvartálu 2018.

Od svého nového kolegy ci kolegyne ocekáváme:

  • praktickou a technickou znalost v oblasti ceského/EU energetického sektoru s úzkým zamerením na problematiku fosilních paliv a jejich spalování;
  • schopnost vést regionální/lokální kampane za úcelem zastavení provozu zastaralých uhelnách elektráren prostrednictvím vyjímek z limitu znecištení;
  • komunikace s médii na lokální úrovni;
  • zajištovat nutnou verejnou a politickou legitimitu pro právní kroky týkající se prioritních uhelných elektráren/dolu;
  • schopnost plynule psát a hovorit cesky a anglicky;
  • príprava ad hoc analýz pro konkrétní projekty retrofitu a výjimek z platných limitu znecištení;
  • práci v mezinárodním týmu Greenpeace CR a intenzivní spolupráci s mezinárodním energetickým programem Greenpeace a partnerských nevládních organizací na evropské úrovni.

 

Ocekáváme samostatnost, strategické myšlení a nadšení pro téma. Vhodné ideálne pro uchazece s nekolikaletou zkušeností v energetickém sektoru.
Místem výkonu práce je pražská kancelár Greenpeace s možností uplatnení home office. Pozice je plánována na plný úvazek, nicméne finální podoba úvazku muže být doladena s uchazecem.

Své životopisy spolecne s motivacním dopisem posílejte, prosíme, na adresupetra.hajkova@greenpeace.org.

Pro prípadné podrobnejší informace se obracejte na vedoucího energetické kampane Greenpeace CR Jana Rovenského na adrese jan.rovensky@greenpeace.org.

Add to My Account
<< Back