<< Back
Title

Coordinator Bosuitbreiding

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Nature Conservation, Ecology, GIS
Location
Salary (Minimum)
0
Salary (Maximum)
0
Type Temporary / Contract / Seasonal
Status Full Time
Level Senior Level
Deadline 29/08/2021
Company Name Natuurpunt
Contact Name
Website Further Details / Applications
Natuurpunt logo
Directory Entry : The aim of Natuurpunt is, together with Natagora, the second Belgian BirdLife Partner, to protect the remaining nature in Belgium through buying and managing land, protecting species, running awareness programs for a general and specific public and lobbying local and regional governments.
Also Listing:
Description

Vind jij bos een geweldig biotoop? Vind je dat er veel bos bij zou moeten komen? Zie je veel nieuwe kansen in het realiseren van meer kwaliteitsvol bos door een natuurvereniging die gaat voor meer en betere natuur in Vlaanderen? Wil je dat proces binnen die vereniging graag trekken en er over de diensten heen voor zorgen dat we die bosdoelen ruim halen? Ligt coördineren je en kan je goed een groep enthousiasmeren en samen bergen laten verzetten? Dan is deze functie op jouw lijf geschreven!

Wat is Natuurpunt?

Kom hier meer te weten over de waarden, de missie en de structuur van Natuurpunt.

Wat ga je doen?

Minister Demir wil in haar legislatuur 4.000 ha bijkomend bos in Vlaanderen creëren (Meer Bos in Vlaanderen). Natuur­punt is helemaal op die kar gesprongen (Campagne Bos voor Iedereen). In de periode 2019-2024 willen we 700 ha bos realise­ren. Dat doe je niet alleen, maar met alle diensten en vrijwilligers van Natuurpunt samen! Dat gezamenlijke werk moet goed gecoördineerd wor­den. Jouw rol is die dienstoverschrijdende coördinatorfunctie neer te zetten.

Met andere woorden:

 • Als coördinator bepaal je samen met de collega’s van de andere diensten de strategie en het actieplan van de bosuitbreiding door Natuurpunt, passend binnen het beleid uitgezet door de minister.
 • Je coördineert het team van collega’s werkzaam aan deze bosuitbreiding zowel binnen de diensten Natuurbeheer als de andere diensten. Je bent niet hun leidinggevende, maar brengt ze wel bijeen in een werkgroep, zorgt dat het project op schema blijft, begeleidt het proces, inventariseert de uitdagingen en zoekt oplossingen samen met die groep.
 • Je volgt het overleg tussen de partners van de Bosalliantie (extern) op. Je fungeert als het professionele aanspreekpunt voor alle partners.
 • Je rapporteert regelmatig intern en extern over het project.
 • In samenwerking met de communicatiedienst verzorg je de communicatie over het bosuitbreidingsproject. Je levert de inhoudelijke basis voor de website, persmomenten, sociale media, en eventueel drukwerk.
 • Je bewaakt de financieringsbronnen en -mogelijkheden en signaleert mogelijke uitdagingen op financieel vlak.
 • Je werkt in nauw overleg met de lokale vrijwilligers van Natuurpunt aan de realisatie van onze bosdoelstellingen en je coördineert de bosplantacties.

Wie ben jij?

 • Je ademt enthousiasme voor bosuitbreiding uit en bent erg gemotiveerd om voor natuurbehoud te werken.
 • Je beschikt over een masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je bent een echte procesbegeleider, houdt van sociale contacten, kan goed bemiddelen en hebt idealiter reeds ervaring met projecten die over diensten heen (en met externe partners) uitgevoerd worden. Je bent coöperatief en kunt met diverse stakeholders in dialoog gaan.
 • Je hebt talent voor organiseren, bent resultaatgericht, hebt zin voor initiatief, bent klantgericht, bent in staat om zelfstandig te werken en met deadlines om te gaan en verantwoordelijkheid op te nemen.
 • Je weet hoe van aanpakken en wil vooruit.
 • Je hebt skills om vergaderingen te leiden en efficiënt te houden.
 • Je kan mensen motiveren/enthousiasmeren.
 • Je beschikt over vlotte communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een redelijk goed financieel inzicht.
 • Ervaring met bosuitbreiding (wetgeving/vergunningen, plantacties,…) is een meerwaarde.
 • Je bent positief ingesteld en hebt uitstekende communicatievaardigheden.
 • Je werkt samen met vrijwilligers en bent bereid tot sporadisch avond- en weekendwerk. Kortom je bent helemaal mee met het verenigingsmodel van Natuurpunt.

Wat bieden wij?

We bieden een voltijds bediendencontract voor onbepaalde duur. Je werkt 38 uren per week van maandag tot vrijdag in glijdende werkuren

Je krijgt een loon aan het eigen Natuurpuntbarema A111 (aanvangssalaris is minimum 2.596,01 bruto voor een voltijdse tewerkstelling, relevante ervaring kan gedeeltelijk overgenomen worden voor een stijging binnen dit barema), aangevuld met maaltijdcheques en een dertiende maand. 

Je krijgt een plaats in een team van 5 collega’s en je werkt samen met professionals en vrijwilligers van heel Natuurpunt. Je zal werken vanuit ons secretariaat in Mechelen, dat op 5 minuten wandelafstand gelegen is van Station Mechelen. Werk je liever af en toe van thuis? Die mogelijkheid bieden we je ook. Ingevolge de coronamaatregelen wordt op dit moment hoe dan ook in hoofdzaak thuis gewerkt. 

Een uitgebreid overzicht van alle arbeidsvoorwaarden voor verlof, loon, thuiswerk, enz… vind je terug op onze website. Bij voorkeur start je bij ons zo snel mogelijk.

Hoe solliciteren?

Solliciteer met cv en motivatiebrief via link www.natuurpunt.be/solliciteren met code “PATR2103 Coördinator Bosuitbreiding” 

Je kan tot en met 29 augustus 2021 reageren op deze vacature.

 

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure voor deze vacature gaat als volgt:

 • Week van 30 augustus 2021: Screening op CV en motivatiebrief. Binnen de 7 dagen krijgt u bericht of u weerhouden bent voor de volgende stap in de procedure of niet.
 • 17 september: sollicitatiegesprek 1e ronde
 • 1 oktober: sollicitatiegesprek 2e ronde 

Wij hanteren een objectieve selectieprocedure en selecteren de kandidaten op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden ongeacht leeftijd, geslacht, genderidentiteit, seksuele geaardheid, afkomst, nationaliteit, geloofsovertuiging, fysieke beperkingen

Meer informatie?

Heb je extra vragen over de functie? Neem dan contact op met: Noah Janssen – Directeur Natuurbeheer via 0494-54 46 39 of Daan Stemgée – Celverantwoordelijke Patrimonium en Bosuitbreiding 015-85 82 73. 

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure of het algemene personeelsbeleid? Neem dan contact op met: Anke Geeraerts – medewerker HR via 015-85 82 62 of anke.geeraerts@natuurpunt.be.

Privacyverklaring

Natuurpunt hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens en het respect voor jouw privacy. Meer hierover lees je in de privacyverklaring voor sollicitanten

Apply for this position
Add to My Account
<< Back