<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Blue Innovation Officer

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Water, Hydrology & Marine Ecology
Location
Salary (Minimum)
0
Salary (Maximum)
0
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Deadline 13/03/2020
Company Name Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
Contact Name
Website Further Details / Applications
Directory Entry :
Also Listing:
Description

Ons aanbod

 • Wij bieden je een uitdagende job in de dynamische omgeving van de InnovOcean site in Oostende.
 • Een contract van bepaalde duur: 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging en een salaris volgens diploma/ervaring (barema’s van het Vlaams personeelsstatuut).
 • Bijkomende vergoedingen: vakantiegeld, eindejaarstoelage, maaltijdcheques, fietsvergoeding, gratis openbaar vervoer woon-werkverkeer en een aantrekkelijke verlofregeling (35 dagen per jaar).

Jouw taken

Sinds 2017 neemt het VLIZ een actieve rol op in het raakvlak tussen het marien onderzoek en de Blauwe Economie. Dit zorgt voor een groeiend aantal innovatieprojecten en –ideeën. Hiervoor werkt het VLIZ samen met onderzoeksinstellingen, bedrijven en stakeholders uit de Blauwe Economie. De voorliggende vacature kadert binnen deze opdracht.

We zijn op zoek naar een nieuwe collega om de nieuwste technologische ontwikkelingen op zee op te volgen en die kennis vlot te vertalen, zowel praktisch naar nieuwe projecten, als strategisch naar beleid. Je zal binnen de afdeling Beleidsinformatie (departement Valorisatie en Innovatie) daarvoor onder meer de volgende taken uitvoeren:

 • De inhoudelijke opvolging van dossiers met betrekking tot de Blauwe Economie, in nauw overleg met de teamleden van het departement Valorisatie & Innovatie;
 • Het proactief detecteren van opportuniteiten voor innovatie binnen de instelling en de verdere uitwerking hiervan ondersteunen;
 • Het mee helpen uitwerken van ideeën tot volwaardige projectvoorstellen samen met alle betrokken actoren, zowel intern als extern;
 • Het opvolgen en uitvoeren van activiteiten binnen internationale en lokale projecten waarbij VLIZ betrokken is;
 • Het optreden als VLIZ-ambassadeur binnen het marien en maritiem innovatienetwerk;
 • Binnen teamverband mee uitvoering geven aan de basistaken van het departement Valorisatie en Innovatie zoals het schrijven van beleidsinformerende nota’s en mee bijdragen aan de uitwerking van het Compendium voor Kust en Zee.
Het VLIZ stelt in elke functie de volgende waarden voorop: enthousiaste betrokkenheid, open dienstbaarheid, uitmuntende professionaliteit en integriteit.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een masterdiploma (ingenieurs-, maritieme-, natuurwetenschappen, economie, innovatiemanagement, etc.);
 • Affiniteit met marien onderzoek & innovatie en/of Blauwe Economie strekt tot aanbeveling;
 • Expertise in velden zoals mariene technologie (offshore energie, meettechnieken, autonoom varen, aquacultuur, etc.), marien beleid en wetgeving, innovatiemanagement wordt beschouwd als een pluspunt;
 • Je bent een teamspeler die zelfstandig dossiers kan opvolgen;
 • Je kan vlot schrijven en communiceren in het Nederlands en Engels;
 • Je beschikt over een scherpe en analytische geest en hebt een gezonde portie strategisch inzicht.

Over ons

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) groeide in 20 jaar tijd uit tot een kennisinstelling die niet meer weg te denken is uit het mariene onderzoekslandschap. Wat begon als een instituut met als voornaamste doel dienstverlening, evolueerde naar een nationaal en internationaal aanspreekpunt voor marien onderzoek. Het VLIZ initieert en verricht multidisciplinair onderzoek en ondersteunt mariene experten door het ter beschikking stellen van onderzoeksinfrastructuur, data, informatie en kennis. Het VLIZ ondersteunt de blauwe economie en reikt de hand naar het brede publiek.  Het VLIZ verruimt continu zijn horizonten en streeft ernaar een van de wereldspelers te zijn op het vlak van zee- en kustgebonden onderzoek.

Een stimulerende werkomgeving vormt de basis van ons bloeiend kennisinstituut. Het welzijn van onze medewerkers staat voorop. Het VLIZ is op zoek naar collega’s die met passie en kennis ons groeiende instituut willen versterken en de blauwe uitdagingen van de toekomst willen aangaan

Bijkomende informatie

Voor bijkomende informatie kan je steeds contact opnemen met:

Overtuigd dat deze job iets voor jou is?

Bezorg dan je sollicitatiebrief met curriculum vitae ten laatste op vrijdag 13 maart 2020:

 • Per post: Jan Mees, Algemeen directeur VLIZ, InnovOcean site, Wandelaarkaai 7, 8400 Oostende
 • Per mail: jobs@vliz.be met in het onderwerp “Vacature Blue Innovation Officer”

Je kan ons steeds contacteren op het nummer +32 (0)59 34 21 30.

Het VLIZ draagt gelijke kansen en diversiteit hoog in het vaandel. U wordt aangeworven op basis van competenties. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend, ongeacht geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventueel handicap.

Procedure

Op basis van de ontvangen sollicitatiebrieven en cv’s wordt een selecte groep kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. U wordt per e-mail geïnformeerd. De sollicitatiegesprekken gaan door in de kantoren van het VLIZ in maart-april 2020.

Add to My Account
<< Back