<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

AirClim Soker Kanslichef

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Location
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Board & Executives
Deadline 22/04/2014
Company Name AirClim
Contact Name
Website Further Details / Applications
AirClim logo
Directory Entry : Luftförorenings- och klimatsekretariatet (tidigare Internationella försurningssekretariatet) är en ideell förening som drivs av fyra svenska organisationer: Fältbiologerna, Jordens Vänner, Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden WWF.
Also Listing:
Description

Vi söker en driven ledare till en internationellt erkänd, liten ideell organisation. Personen vi söker kommer att fungera som chef och understöd till ett litet team av experter inom internationella luftförorenings- och klimatfrågor med bas i Göteborg.

Sedan början av 1980-talet har Luftförorenings- och klimatsekretariatet AirClim, tidigare Internationella försurningssekretariatet, bedrivit ett internationellt inriktat arbete kring luftföroreningsfrågor. AirClim är en ideell förening som drivs av fyra svenska organisationer: Fältbiologerna, Jordens Vänner, Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden WWF. Styrelsen består av en representant från varje organisation.

Din roll, som rapporterar till AirClims styrelse, går ut på att se till att verksamheten bedrivs på ett sätt så att du och dina medarbetare får så goda förutsättningar som möjligt för att kunna:

  • bevaka luftförorenings- och klimatfrågorna internationellt och nationellt
  • samla kunskap, öka den allmänna medvetenheten, väcka opinion och bedriva lobbyarbete om dessa frågor
  • uppmuntra och stödja utländska och internationella miljöorganisationer, så att de engagerar sig i och driver dessa frågor i sina respektive länder

Du behöver:

  • minst 5 års erfarenhet som chef och budgetansvarig inom expertverksamhet
  • teknisk/naturvetenskaplig kompetens motsvarande universitetsnivå och expertis inom AirClims fokusområden
  • bred erfarenhet av internationellt och ideellt arbete
  • kunna tala och skriva flytande på både engelska och svenska

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att driva internationella tekniskt/vetenskapliga projekt och utveckling av verksamhet, medarbetare och kompetens.

Den vi söker har ett genuint intresse av att få andra att utvecklas, arbeta tillsammans och nå högre mål men är också en person med ett djupt personligt engagemang i klimat/luftvårds/miljöfrågor. Vi hoppas också finna en person som är en skicklig kommunikatör i både tal och skrift och har mycket god datorvana.

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning men sex månaders provanställning tillämpas. Tillträdesdag och lön efter överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald inom organisationen.

Vid frågor kontakta Stefan Larsson i AirClims styrelse via e-post scl@6ds.se. Ansökan (CV och personligt brev) skall vara oss tillhanda senast 22 april 2014. Skicka din ansökan med e-post till scl@6ds.se eller med post till Stefan Larsson, 6DS, Box 11113, 404 23 Göteborg.

Add to My Account
<< Back