<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Postdoktor i Antarktis glasiologi og flybåren geofysikk

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Location Norway - Europe
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Deadline 18/12/2013
Company Name Polarinstituttet
Contact Name
Website Further Details / Applications
Polarinstituttet  logo
Also Listing:
Description

Ved Senter for Ice, Climate and Ecosystems (ICE) ved Norsk Polarinstitutt er det ledig en postdoktorstilling i Antarktis glasiologi og flybåren geofysikk, organisert under seksjon for geologi og geofysikk. Stillingen har en varighet på 2,5 år med mulighet for forlengelse, under forutsetning av videre finansiering.

 

Arbeidsoppgaver

Aktive subglasiale innsjøer langs den antarktiske isstrømmen ”Recovery Glacier” som trenger dypt inn i indre Øst-Antarktis tyder på bevegelse av subglasiale vann på tidsskalaer fra måneder til år. Det finnes i tillegg fire større subglasiale oppstrøms innsjøer som er mindre aktive og det foreligger en teori på at disse er tappet ned den siste tiden. Dynamisk oppførsel og en potensiell ustabilitet for ”Recovery Glacier”-området kan være mulig på grunn av en kombinasjon av: 1) rask isbevegelse hundrevis av kilometer innover i landskapet; 2) dyp bunntopografi; 3) aktive innsjøer under hovedstammen av breen; og 4) en mulig kopling til de fire større oppstrøms reservoarene. Det gjenstår en rekke uavklarte spørsmål om hvordan bunnen ser ut i dette uutforskede området, spesielt i forhold til vår forståelse av isens dynamikk og stabilitet. I et forsøk på å få bedre svar på disse spørsmålene har det nylig, over 29.000 linjekilometer, vært hentet inn nye flybårne radardata over ”Recovery”-området.

Den som tilsettes vil analysere og tolke de innhentede dataene. Mer spesifikt ønsker vi å undersøke 1) breenes topografi og omfanget av subglasiale innsjøer; 2) status for det hydrauliske system under isen og dens kobling til overflatetopografien; 3) tidligere massebalanse i området, og 4) tegn på ujevn isflyt. Radardataene er under bearbeidelse og vil være klar for analyse ved utgangen av 2013.

 

Den som tilsettes vil spille en aktiv rolle i et internasjonalt team bestående av Norsk Polarinstitutt, Danmarks Tekniske Universitet og British Antarctic Survey, der Norsk Polarinstitutt er ansvarlig for tolkninger av innsamlede glasiologiske data.

 

Kvalifikasjoner

Kandidaten må ha fullført doktorgrad innen glasiologi, geofysikk, eller lignende og bør ha brede kunnskaper innenfor isdynamikk, subglasial hydrologi, eller satellitt/flybåren fjernmåling. Vi søker en kandidat som har erfaring fra publisering av egen forskning i internasjonale, fagfellevurderte tidsskrifter. Erfaringer med analyser av store datasett vil være en fordel.

 

Norsk Polarinstitutt søker en kandidat med gode samarbeidsevner, men som også evner å drive selvstendig forskning. Det stilles krav til gode skriftlige og muntlige engelskkunnskaper.

 

Generelt

Arbeidssted er Tromsø. Stillingen avlønnes etter statens regulativ som postdoktor i kode 1352, lønnstrinn 57–64 (p.t. NOK 473 400 – 538 700 pr år), avhengig av kvalifikasjoner. Det er ønskelig med snarlig tiltredelse.

 

Tilsetting i stilling som postdoktor har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger. Ingen kan tilsettes i mer enn en åremålsperiode som postdoktor ved samme institusjon.

 

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med innvandrerbakgrunn og kvinner oppfordres til å søke stillingen.

 

Spørsmål om stillingen kan rettes til forsker Kenny Matsuoka, matsuoka@npolar.no, tlf. 77 75 06 45, seniorforsker Jack Kohler, kohler@npolar.no, tlf. 77 75 06 55, eller til seksjonsleder for Geologi og Geofysikk, Elisabeth Isaksson, isaksson@npolar.no, tlf. 77 75 05 15.

 

Søknadsfrist er 18. desember 2013. Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no Søknaden skal inneholde CV med publikasjonsliste, uttalelse om hvilke forskningsområder som er av interesse, en beskrivelse av søkerens relevante kvalifikasjoner og erfaringer, samt navn på minst 2 referanser.

 

Alle henvendelser behandles konfidensielt frem til søknadsfristens utløp. Deretter vil det utarbeides en offentlig søkerliste. Søkere som ønsker søknaden sin unntatt offentlighet må grunngi dette særskilt i søknaden. I henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten, jmf. Offentlighetsloven § 25, annet ledd.

Add to My Account
<< Back