<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Postdoktor - transmisjon av sollys gjennom første - og andreårsis i Arktis

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Sustainability, Climate, CSR, EMS
Location Norway - Europe
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Deadline 01/09/2013
Company Name Polarinstituttet
Contact Name
Website Further Details / Applications
Polarinstituttet  logo
Also Listing:
Description

Postdoktor - transmisjon av sollys gjennom første- og andreårsis i Arktis

Ved Norsk Polarinstitutt er det ledig en postdoktorstilling tilknyttet prosjektet «Solar Transmittance in the Arctic as a Seasonally Ice-covered Sea». Stillingen har en varighet på 2,5 år, med mulighet for forlengelse i 1,5 år under forutsetning av videre finansiering.

 

Arbeidsoppgaver

Stillingens hovedoppgaver er å utføre og analysere spektrale og bredbåndsmålinger av solinnstråling, og fysiske egenskaper til snø og is som har betydning for strålingstransport. Resultatene skal publiseres i internasjonale tidsskrifter. Installasjon av autonome målesystemener og gjennomføring av in situ målinger (egne dykkere skal gjøre selve dykkingen) finner sted i felt i Arktis. Feltarbeidet kommer etter planen til å bli utført både fra forskningsfartøy og i kystnære områder.

 

Prosjektets formål er å skaffe bedre kunnskap om den sesongmessige og romlige variabiliteten i transmisjon av sollys gjennom havisen i Arktis, med særlig fokus på første- og andreårsisen som nå dekker store områder. Videre skal prosjektet kartlegge solenergiens påvirkning på den øvre delen av havet, vekselvirkningene mellom is og hav, samt biologisk aktivitet. Disse spørsmålene skal belyses ved å utføre in situ og autonome målinger over store deler av Arktis. Ved hjelp av målingene in situ skal man se på romlig variabilitet på mindre skalaer, der en måler transmittans i ulike punkter under et isflak. Her skal det brukes spektrale radiometre båret av dykkere eller montert på et fjernstyrt undervannsfartøy. De autonome systemene skal måle bredbåndstransmittans på individuelle punkter (frosset inn i isen) utover Arktis, for å belyse sesongmessige endringer og variabilitet. Alle data skal analyseres for å gi en konseptuell forståelse for variabiliteten i transmittans gjennom dagens tynnere isdekke i Arktis, og for å undersøke følgene av de resulterende energifluksene til vannmassene i Polhavet.

 

Kvalifikasjoner

Kandidaten må ha fullført doktorgrad innen atmosfærisk fysikk, oseanografi, eller lignende. Fortrinnsvis søker vi kandidater med god analytisk forståelse av strålingstransport og målinger av solinnstråling. Det vil være en fordel med erfaring fra noen av følgende arbeidsområder: strålingsmålinger, målinger av fysiske egenskaper til is og snø, strålingstransportmodellering eller regional modellering, samt erfaring fra feltarbeid i polare strøk. Gode resultater i forhold til publisering av egen forskning anses som en fordel.

 

Norsk Polarinstitutt søker en kandidat med gode samarbeidsevner, men som også evner å drive selvstendig forsking. Det stilles krav til gode skriftlige og muntlige engelskkunnskaper.

 

Generelt

Arbeidssted er Tromsø. Stillingen avlønnes etter statens regulativ som postdoktor i kode 1352, lønnstrinn 57–64 (p.t. NOK 473 400 – 538 700 pr år), avhengig av kvalifikasjoner. Stillingen er ledig fra november 2013.

 

Tilsetting i stilling som postdoktor har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger. Ingen kan tilsettes i mer enn en åremålsperiode som postdoktor ved samme institusjon.

 

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med innvandrerbakgrunn og kvinner oppfordres til å søke stillingen.

 

Spørsmål om stillingen kan rettes til forsker Stephen Hudson, hudson@npolar.no, 77 75 05 53, til seksjonsleder for hav og havis, Sebastian Gerland, gerland@npolar.no, 77 75 05 54, eller til seksjonleder for geologi og geofysikk Elisabeth Isaksson, isaksson@npolar.no, 77 75 05 15.

 

Søknadsfrist er 1. september 2013. Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no Søknaden skal inneholde CV, navn til minst to personer som kan attestere til kvalifikasjonene, publikasjonsliste og en beskrivelse av søkerens relevante kvalifikasjoner og erfaringer.

 

Alle henvendelser behandles konfidensielt frem til søknadsfristens utløp. Deretter vil det utarbeides en offentlig søkerliste. Søkere som ønsker søknaden sin unntatt offentlighet må grunngi dette særskilt i søknaden. I henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten, jmf. Offentlighetsloven § 25, annet ledd

Add to My Account
<< Back