<< Back

This job listing is no longer active.
Please use our Environment Jobs Search to find current vacancies.

Title

Forsker - Marine alger og primærproduksjon i isfylte farvann

Posted
Reference   (Please mention Stopdodo/Environment Jobs in your application)
Sectors Hydrology, Hydrogeology, Water Resources
Location Norway - Europe
Type Fixed Term and Permanent Roles
Status Full Time
Level Mid Level
Deadline 06/01/2014
Company Name Polarinstituttet
Contact Name
Website Further Details / Applications
Polarinstituttet  logo
Also Listing:
Description

Norsk Polarinstitutt driver naturvitenskapelig forskning, kartlegging og miljøovervåkning i Arktis og Antarktis. Instituttet er faglig og strategisk rådgiver for staten i polarspørsmål, representerer Norge internasjonalt i flere sammenhenger og er Norges utøvende miljømyndighet i Antarktis. Polarinstituttet er underlagt Miljøverndepartementet og har ca. 160 ansatte i Tromsø, på Svalbard og i Antarktis.

 

Forsker - Marine alger og primærproduksjon i isfylte farvann

Centre for Ice, Climate and Ecosystems (ICE) organisert under forskningsavdelingen ved Norsk Polarinstitutt har ledig fast stilling i marinbiologi med fagfelt innen marine alger (isalger/fytoplankton) og primærproduksjon i arktiske og antarktiske havområder.

 

Arbeidsoppgaver

Hovedoppgaven til ICE er å studere effekten av endringer i oseanografiske forhold og havis, samt sesongvariasjoner på is-avhengige økosystemer. Arbeid tilknyttet stillingen vil bli utført i isfylte farvann rundt Svalbard, i Polhavet og Sørishavet. Målsettingen med stillingen er å øke kunnskapen om primærprodusenter i polare marine næringsnett og belyse hvordan naturlige og antropogene endringer påvirker arktiske og antarktiske marine økosystemer. Aktuelle problemstillinger vil for eksempel være hvordan endrede is- og lysforhold, stratifisering og vertikal blanding, havforsuring, tilgjenglighet av næringssalter eller endringer i karbonsyklusen påvirker primærproduksjon, tidspunkt for oppblomstring, og sammensetning/utbredelse av isalger og fytoplankton. Konsekvensen av slike endringer for det is-assosierte økosystemet vil være et sentralt tema. Modellering vil også inngå via samarbeid med våre økosystem-modellører. Det må påregnes årlige tokt. Innen fagfeltet forventes det at søker kan gi råd til forvaltningen.

 

Stillingen vil inngå i instituttets økosystem-gruppe. Forskeren vil i tillegg samarbeide med kollegaer innenfor marine fysiske fag, biogeokjemi og økosystem modellering da mange av problemstillingene er tverrfaglige. Forskeren må aktivt kunne videreutvikle forsking innenfor fagfeltet marine alger i takt med nye problemstillinger, nytt forskningsfartøy og behov fra forvaltningen.

 

Kvalifikasjoner

For stillingen kreves høyere utdannelse med oppnådd doktorgrad innenfor marinbiologi eller biologisk oseanografi, samt erfaring fra polar forskning. God kunnskap om taksonomi og primærproduksjon av isalger og fytoplankton og metodikk i felt og laboratorium knyttet til dette er nødvendig. Det legges også vekt på erfaring innen biogeokjemi, numerisk/statistisk analyse og erfaring fra samarbeid med fagfolk i andre relevante disipliner, inkludert modellering.

 

Siden det må påregnes opphold på tokt og i felt er det nødvendig med erfaring fra logistikk, organisering av prøvetaking, feltarbeid og laboratoriearbeid. Erfaring med databaser og godt kjennskap til forskingsaktiviteter i Arktis og Antarktis er en fordel.

 

Vi ønsker en forsker med gode samarbeidsevner og et bredt nasjonalt og internasjonalt forskernettverk. Den som tilsettes må kunne dokumentere publisering i internasjonale fagtidsskrifter, samt ha erfaring med innhenting av eksterne forskingsmidler.

 

Generelt

Arbeidssted er Tromsø. Stillingen avlønnes som forsker, kode 1109/1110, lønnstrinn 57-68 (f.t. NOK 468 400 – 572 700 pr år), etter kvalifikasjoner. Det er ønskelig med snarlig tiltredelse.

 

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Derfor oppfordres alle kvalifiserte kandidater med ulik utdannings, arbeids- og livserfaring til å søke jobb i staten. Norsk Polarinstitutt er en IA-virksomhet. I dette ligger det bl.a. at vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen dersom det er behov for det. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke.

 

Spørsmål om stillingen kan rettes til seniorforsker Haakon Hop, e-post: Haakon.Hop@npolar.no, tlf: +47 77 75 05 22, forsker Mats Granskog, e-post: Mats.Granskog@npolar.no; tlf: +47 77 75 05 58, eller forskningsdirektør Nalan Koc, e-post: Nalan.koc@npolar.no, tlf: +47 77 75 06 30.

 

Søknadsfrist er 6. januar 2014. Søknaden må inneholde beskrivelse av relevante kvalifikasjoner og erfaring, CV, kopi av vitnemål og attester, samt navn på tre referanser. Søknad sendes elektronisk via www.jobbnorge.no.

 

Alle henvendelser behandles konfidensielt frem til søknadsfristens utløp. Deretter vil det utarbeides en offentlig søkerliste. Søkere som ønsker søknaden sin unntatt offentlighet må grunngi dette særskilt i søknaden. I henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten, jmf. Offentlighetsloven § 25, annet ledd.

Add to My Account
<< Back